Begroting 2020

PROGRAMMA 3 WERKEN

DEELPROGRAMMA 3.1 KENNIS EN INNOVATIE

Wat willen we bereiken?

  • Speerpunt: Stimuleren van kennis en Innovatie op het gebied van agrofood.

De Regio Venlo heeft de ambitie om tot de slimste en duurzaamste agrofoodregio’s van Europa te behoren en zelfs een wereldspeler te zijn, om zo een bijdrage te leveren aan de Europese thema’s voedselveiligheid en voedselzekerheid. De regio richt zich hierbij op voeding en gezondheid, meer output met minder input. Ook de Venrayse agrofood bedrijven leveren hieraan een belangrijke bijdrage.

We streven naar gezond en veilig voedsel, geproduceerd door een innovatieve en economisch krachtige agrarische sector die met haar kennis helpt de wereld te voeden en haar kennis in de wereld vermarkt, zodat andere regio’s in de voedselproductie ook een aandeel kunnen leveren.
We werken daarbij samen met andere regio’s om zo de grootste (productie) en meest innovatieve agrofoodregio van Europa te worden.

We willen de regionale (MKB)bedrijven versterken door bijvoorbeeld de organisatiegraad van ondernemers die in beweging komen te vergroten en hun positie in de keten te verbeteren.
We zetten in op behoud en waar nodig en mogelijk versterking van werkgelegenheid en willen bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen voor de sector.